Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Régi magyar bibliofilek

Ár:
1.000 Ft
Cikkszám: 963-7381-406-5
Elérhetőség: RENDELHETŐ

Leírás és Paraméterek

Hasonmás kiadás és újabb adatok

A könyvbarát, a bibliofil a tartalom mellett valamilyen formai szempont – anyag, kiadás, díszítés, kötés stb. – előtérbe helyezésével gyűjti a könyveket. A bibliofil fogalma újkeletű, a 17. században tűnt fel. Hoffmann Edith Régi magyar bibliofilek c. kötete 1929-ben jelent meg a Magyar Bibliophil Társaság támogatásával. Tartalmi és formai szempontból bibliofilekhez méltó kiadvány.
Hoffmann Edith (1888–1945) a magyarországi és az európai művészettörténet tudomány egyik legkiemelkedőbb egyénisége és kortársai is kitűnő embert ismertek meg és szerettek benne.
Hoffmann sokoldalú művészettörténészi pályája első két évtizedét szentelte a kódexfestészetnek. Kora tudományos módszerével, stílusanalízissel dolgozott. A táblaképfestészet, a grafika és a kódexfestészet anyagának széleskörű ismeretére alapozott kitűnő megfigyelőképesség, stílusérzék, valamint kritikus szemlélet vezette ebben. Számos, máig időtálló attribúciót tartalmazó részlettanulmányát a szintézisek követték. Ezek egyike a reprintben most kiadásra kerülő mű. Kiadását többek között az indokolja, hogy bár bibliofileknek készült, ma is a kodikológusok, művészettörténészek és általában a középkor kutatóinak kézikönyve. 

Műfaj művészettörténet
ISBN 963-7381-406-5
Szerkesztő Wehli Tünde
Kiadó MTA Művészettörténeti Intézet
Kiadás éve 1992
Kötés típusa Puhatáblás / Kartonált
Oldalszám 307
Nyelv magyar
Méret B5 165 x 235
Tömeg 547 g