Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pest megye régészeti topográfiája. II.

Ár:
10.000 Ft
Gyártó: Akadémiai Kiadó
Cikkszám: 963-05-6427-0
Elérhetőség: NEM RENDELHETŐ – Jegyezze elő!

Leírás és Paraméterek

A Pest megye régészeti topográfiája II. kötetében feldolgozott 863,2 km2 nagyságú terület a megye északi részét foglalja magában. A szerzők az őskortól a török kor végéig terjedő időszak emlékeit a sorozat előző köteteihez hasonlóan helységenként, lelőhelyek szerint csoportosítva, a múzeumi, levéltári és szakirodalmi adatok felhasználásával tárgyalják.
A korábbi kutatások és elsősorban a lelőhelyek számát megsokszorozó topográfiai terepbejárások eredményeként ismertté vált csaknem 1100 régészeti lelőhely tanúsága szerint a változatos földrajzi adottságokat kihasználva területünk az őskortól kezdve a legtöbb korszakban sűrűn lakott volt.
A kötet egyik legfontosabb eredménye a török kori ostromokban elpusztult váci vár és a város hely rajzának rekonstruálása és emlékeinek részletes bemutatása.
A tájékozódást a lelőhelyeket helységek és korok szerint bemutató térképek, a legjellegzetesebb leletanyagot tartalmazó fényképes táblák, az őskori és Árpád-kori földvárak, valamint a középkori épületmaradványok felmérései segítik elő.

Műfaj régészet
ISBN 963-05-6427-0
Alcím A szobi és a váci járás
Sorozat Magyarország Régészeti Topográfiája 9.
Szerkesztő Torma István
Kiadó MTA Régészeti Intézet
Kiadás éve 1993
Kötés típusa Keménytábla védőborítóval
Oldalszám 597
Nyelv magyar
Méret A4 205 x 287
Tömeg 1000 g