Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magyar őstörténet

Ár:
6.200 Ft
Cikkszám: 978-963-9627-87-1
Elérhetőség: NEM RENDELHETŐ – Jegyezze elő!

Leírás és Paraméterek

A kötet az MTA BTK Magyar Őstörténeti Témacsoportjának 2013. április 17–18-án tartott konferenciáján elhangzott előadásokat tartalmazza.

Vásáry István előadásából: „Mi a célja most ennek az őstörténeti seregszemlének, melyen a magyar tudományosság színe-java megjelenik, minden tudományág képviseletében? Így a régészet, embertan, genetika, az írott forrásokon alapuló történelem, a nyelvtörténet, a néprajz, a művelődés- és tudománytörténet egyaránt jelen lesz. A kérdésre a válasz röviden: a számadás; annak felvázolása, hogy meddig jutottunk, hol tartunk, és milyen feladataink vannak a jövőre nézve. Egy ilyen számvetést minden nemzedéknek el kell végeznie (tehát 20–30 évenként), hogy minden nemzedék megfrissült ismeretekkel és szemlélettel vehesse újból birtokba az emberi tudás épületének rá eső részét.”

Róna-Tas András a konferenciáról:.„Öröm volt és megnyugtató érzés, hogy az elmúlt időszak alatt kialakult egy magas színvonalat képviselő új tudósgárda, amely előadásaival továbbvitte azt az ügyet, amelyet a szegedi munka kezdetén még közöttünk élt, de azóta már köreinkből eltávozott kiváló tudósok, Györffy György, László Gyula, Bóna István, Kristó Gyula, Engel Pál, Szűcs Jenő, Szádeczky-Kardoss Samu, Hajdú Péter, Benkő Loránd, Ligeti Lajos és sokan-sokan mások hagytak ránk. A tudományok széles skálája vonult fel, a régészettől a biológián, a nyelvészeten, a néprajzon, a történettudományon, a művelődéstörténeten és tudománytörténeten át a régészeti rekonstrukcióig.”

Műfaj Történettudomány
ISBN 978-963-9627-87-1
ISSN 2064-9918
Alcím Tudomány és hagyományőrzés
Sorozat MTA BTK MŐT Kiadványok 1.
Kiadó MTA BTK Történettudományi Intézet
Kiadás éve 2015
Kötés típusa Keménytáblás
Oldalszám 430
Nyelv magyar
Méret A4 205 x 287
Tömeg 200 g