Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kőszeg [Várostörténeti atlasz]

Ár:
6.000 Ft
Cikkszám: 978-963-416-130-1
Elérhetőség: RENDELHETŐ

Leírás és Paraméterek

Kőszeg város történeti atlasza a Magyar Várostörténeti Atlasz sorozat 6. darabja, amely a Nemzetközi Várostörténeti Bizottság kutatási programjának keretén belül készült. Összeállításában figyelembe vettük a Magyar Városatlasz Bizottság szakmai ajánlásait, továbbá az eddig megjelent magyarországi városok, Sopron, Sátoraljaújhely, Szeged és Buda atlaszainak tapasztalatait is.

A Kőszeg Atlasz főbb elemeit térképtáblák alkotják, amelyekre vonatkozóan A térképtáblák tartalma tájékoztat. Itt található az 1857. évi kataszteri felmérés alapján szerkesztett alaptérkép, Kőszeg és környéke katonai felmérései, a város topográfiai fejlődését ábrázoló szerkesztett térképek, a 20. századi kataszteri és átnézeti mappák, Kőszeg és Kőszegfalva 21. századi topográfiai térképe és légi felvétele, a legújabb kutatások alapján összeállított tematikus térképek, továbbá Kőszeg eddig nem publikált történeti térképei és korabeli látképei.

A kísérőfüzet első része a Kőszeg története, városfejlődési periódusai címet viselő tanulmány, amely a 13. század derekától követi a helyrajzi folyamatokat. A második részt a várostörténeti atlaszok beosztását követő, 24 tematikus részre tagolt történeti Adattár képezi mind Kőszegre és Kőszegfalvára, mind pedig az uradalomra vonatkozóan. A felhasznált történeti forrásokról és irodalomról a Bibliográfia ad tájékoztatást.

Műfaj történettudomány
ISBN 978-963-416-130-1
ISSN 2498-7166
Sorozat Magyar Várostörténeti Atlasz 6.
Szerkesztő Szilágyi Magdolna
Kiadó MTA BTK Történettudományi Intézet
Kiadás éve 2018
Kötés típusa papírtok
Oldalszám 76
Nyelv magyar
Méret B4 243 x 336
Tömeg 1644 g